Σπουδαία εκτός έδρας σημείωσαν το Σάββατο στο Κατσάνειο οι Παίδες της Ελπίδας επί του Ηρακλή, αν και με λίγη προσοχή θα είχαν αποφύγει το τάι μπρέικ. Όπως και να ‘χει, το 3-2 επί των «κυανολεύκων» βάζει ουσιαστικά από τώρα την ομάδα του Βαλάντη Μαμάη στο Final Four και αποτελεί σημαντική «ένεση» ηθικού.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους παίκτες της Ελπίδας περισσότερο αγχωμένους από ότι έπρεπε και έτσι έχασαν το αρχικό τους προβάδισμα και το πρώτο σετ. Μετά την εύκολη ισοφάριση η κακή εικόνα επανήλθε στο τρίτο σετ, όπου η Ελπίδα προηγήθηκε 15-12 αλλά ο Ηρακλής πήρε το σετ, ωστόσο στη συνέχεια οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν εύκολα το 2-2 (προηγήθηκαν μέχρι και 22-15). Το τάι μπρέικ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, αφού το σκορ έγινε 10-1 και η Ελπίδα έφυγε θριαμβεύτρια από το Κατσάνειο.

Τα σετ: 25-23, 22-25, 25-22, 18-25, 7-15

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μοσχοφίδης): Φραγκουλίδης, Κονιόρδος, Μαδίτσης, Καλαϊτζίδης, Κάνιουρας, Βαρβεσιώτης, Κωστάκογλου (λ) - Αθανασίου (λ), Καράτσαλης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Ρετζέπης, Πούλος (λ) - Παπαδόπουλος (λ), Γιαμακίδης, Θεοδ. Μυλωνάς, Θωμ. Μυλωνάς, Σαλταφερίδης, Μαγδαλιανίδης, Γιαμούκογλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ