Την πιο άσχημη εμφάνιση για τον πιο σημαντικό μέχρι τώρα αγώνα της φύλαγε η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας και μετά την χτεσινή ήττα στην Ηλιούπολη με 3-0 (με απολογισμό μόλις 53 πόντους), βρίσκεται σε αρκετά δυσχερή θέση. Μία αγωνιστική πριν από το τέλος του α’ γύρου η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη καταλαμβάνει την 10η θέση έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους από Ηλιούπολη και Μακεδόνες και δύο περισσότερους από την Θέτιδα.

Στον αγώνα της Κυριακής, που ήταν εξαιρετικά σημαντικός, η ομάδα έβγαλε όλες τις αδυναμίες της σε υποδοχή και επίθεση και έδειξε φοβισμένη όταν δεχόταν πίεση, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει μεγάλα κενά διαστήματα στην απόδοσή της. Στο πρώτο σετ προηγήθηκε με 13-16 και δέχτηκε ένα σερί 11-1 από τις Τσουμήτα και Γιοβάνη στη γραμμή του σέρβις, για να γίνει το 24-17. Στο δεύτερο σετ η ομάδα των Αμπελοκήπων, φανερά επηρεασμένη, βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκοτ (16-9 και 19-10) ενώ στο τρίτο, με την είσοδο της Μυλωνά, ξεκίνησε καλά, αλλά είχε και πάλι «μπλακ άουτ» (το 11-11 έγινε 22-12) με αποτέλεσμα να χάσει το ματς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 53 πόντους που κέρδισε η Ελπίδα οι 22 προήλθαν από λάθη των γηπεδούχων. «Αδικήσαμε τους εαύτους μας. Κάναμε τη δεύτερη χειρότερη εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Με τη νίκη αυτή η Ηλιούπολη έχει ένα προβάδισμα, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας ενόψει της συνέχειας», σχολίασε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης, καθώς ακολουθούν δύο τοπικά ντέρμπι στο «Ι. Λεμονίδης» με Αρη και Αίαντα.

Τα σετ: 25-19, 25-17, 25-17

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Γκρέκα, Τσουμήτα, Μαλουσάρη, Μαθιουδάκη (λ).

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλανταρίδου, Γουίλσον, Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) – Γκοβεδάρου, Γεροβασιλείου, Καραμούτσα, Δροσοπούλου, Μυλωνά.

* Τα άλλα αποτελέσματα: ΑΕΚ – ΑΟ Θήρας 0-3, Αίας – Ολυμπιακός 0-3, Αρης – Μαρκόπουλο 3-1, Παναθηναϊκός – Μακεδόνες 3-1, Θέτις – Πανναξιακός 1-3.

* Η 11η αγωνιστική (Σάββατο 17/12): Ελπίς – Αρης, Μαρκόπουλο – Αίας, Μακεδόνες – ΓΣ Ηλιούπολης, Πανναξιακός – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ΑΟ Θήρας – Θέτις.