Χωρίς αντίκρισμα έμεινε η επιθυμία της Ελπίδας να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλήτριες, που έπαιξαν χωρίς την Λαζάρεβιτς, έκαναν επίδειξη δύναμης και αντιμετώπισαν τον αγώνα με μεγάλη σοβαρότητα, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν εύκολα με 3-0 και κερδίσουν το χειροκρότημα των φιλάθλων που γέμισαν το γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης».

Μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ήταν το σέρβις, που του απέφερε 14 άσους και 6 μπλοκ. Οι παίκτριες της Ελπίδας έχασαν 11 σέρβις, στην προσπάθειά τους να πιέσουν τον αντίπαλο και φάνηκαν ανταγωνιστικές μόνο μέχρι τα μισά του πρώτου σετ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 5-0, αλλά η Ελπίδα βελτίωσε την άμυνά της και έδειξε αποτελεσματικότητα στις κόντρα επιθέσεις, κάτι που την βοήθησε να πλησιάσει (7-8). Μετά το τεχνικό τάιμ άουτ, όμως, οι πρωταθλήτριες «πάτησαν γκάζι» και έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του σετ.

Τα άλλα δύο σετ κρίθηκαν ακόμη πιο εύκολα για τις «ερυθρόλευκες», που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή της Ελπίδας και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις γηπεδούχες. «Τα αθλητικά προσόντα και η ποιότητα των κοριτσιών του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αθλήτριες υψηλού επιπέδου και εμπειρίας και το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Το ξεχνάμε γρήγορα και ετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση του Σαββάτου με το Μαρκόπουλο», σχολίασε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

Tα σετ: 15-25, 13-25, 8-25

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη 2, Γεροβασιλείου 3, Καλαντάντζε 6, Γουίλσον 1, Μ. Μπολέτου 3, Καλανταρίδου 5, Σουπιώνη (λ) - Δάκου (λ), Παπάζογλου, Καραμούτσα, Κ. Μπολέτου 1, Γκοβεδάρου, Δροσοπούλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 8, Μαλασάι 11, Λαμπρούση 10, Τσίμα 11, Χριστοδούλου 3, Χίπε 6, Κονόμι (λ) - Βλαχάκη 2, Τέζα 1, Εμμανουηλίδου 3.

* Τα άλλα αποτελέσματα: ΓΣ Ηλιούπολης - Αρης 2-3, Μακεδόνες - ΑΟ Θήρας 3-2, Παναθηναϊκός - Αίας 3-0, Πανναξιακός - ΑΕΚ 3-0, Θέτις - Μαρκόπουλο 2-3.

* Η επόμενη αγωνιστική (Σάββατο 12/11): Μαρκόπουλο - Ελπίς, Αρης - Θέτις, Αίας - ΓΣ Ηλιούπολης, Ολυμπιακός - Μακεδόνες, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Deltasports.gr