Πρωταγωνίστρια στην έκπληξη της χρονιάς παραλίγο να γίνει η Ελπίδα, αφού έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στη Σαντορίνη και ηττήθηκε με 3-2 από τον δευτεραθλητή ΑΟ Θήρας. Ο βαθμός που πήρε η ομάδα ήταν ασφαλώς πολύτιμος, αλλά στο τέλος υπήρχε η πίκρα για την ήττα. Όμως, χρόνος για δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχει αφού ακολουθoύν η αναμέτρηση με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, την Τετάρτη στους Αμπελόκηπους (ώρα 18.00) και η δοκιμασία στο Μαρκόπουλο το Σάββατο.

Η Σαντορίνη παρατάχθηκε με αλλαγές στα δύο πρώτα σετ αλλά επικράτησε σχετικά εύκολα, αφού η Ελπίδα ήταν φανερά τρακαρισμένη. Οι αλλαγές του Γιώργου Χρυσομαλλίδη (Καραμούτσα, Γεροβασιλείου, Καλαϊτζάκη, Νώτη) άλλαξαν την ροή του αγώνα και οι «πράσινες» κυριάρχησαν στο μπλοκ, ενώ είχαν καλύτερη επιθετική λειτουργία με αιχμή την Γεροβασιλείου. Ετσι, έχοντας και τη βοήθεια επτά (!) ηρωικών οπαδών της, η Ελπίδα έφτασε στην ισοφάριση. Δυστυχώς, η καλή εμφάνιση δεν συνεχίστηκε στο τάι μπρέικ και οι γηπεδούχες, με τις τέσσερις ξένες τους πλέον στο γήπεδο, έφτασαν στη νίκη.

«Πήραμε ένα σημαντικό βαθμό και εύχομαι να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μου που έδωσαν τον καλύτερο του εαυτό», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης, ενώ ο τεχνικός των γηπεδούχων Απόστολος Οικονόμου τόνισε: «Συγχαρητήρια στην Ελπίδα που έδειξε μεγαλύτερη μαχητικότητα από μας και πήρε δίκαια το βαθμό».

Τα σετ: 25-18, 25-21, 24-26, 19-25, 15-10

ΑΟ ΘΗΡΑΣ (Οικονόμου): Τσοχατζή, Μουντάκη, Τέρζιτς, Μεταξά, Τσομπανίδου, Ζντόβτς, Αρτακιανού (λ) - Παναγιωτίδου, Τσβέτκοβα, Οστοϊτς, Βεργίδου, Γεωργιάδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Γουίλσον, Μ. Μπολέτου, Καλανταρίδου, Γκοβεδάρου, Κ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) - Καλαϊτζάκη, Δροσοπούλου, Νώτη, Καραμούτσα, Γεροβασιλείου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

* Tα άλλα αποτελέσματα: Αρης - Παναθηναϊκός 0-3, Αίας - Πανναξιακός 0-3, ΑΕΚ - Μακεδόνες 0-3, Ολυμπιακός - Μαρκόπουλο 3-0, ΓΣ Ηλιούπολης - Θέτις 3-1.