Στην τελευταία εβδομάδα της προετοιμασίας της μπήκε η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας και η ανυπομονησία είναι διάχυτη σε όλους λίγο πριν από την Σαββατιάτικη πρεμιέρα της Α1 Γυναικών. Στόχος της Ελπίδας, στην πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία και παρακαταθήκη για την ομάδας αποτελούν ο ενθουσιασμός και η ομοιογένεια, καθώς οι περισσότερες αθλήτριες αγωνίζονται αρκετά χρόνια μαζί και έχουν δοκιμαστεί στις αναπτυξιακές διοργανώσεις κατακτώντας πέντε Πανελλήνιους τίτλους.

Στο ρόστερ προστέθηκαν φέτος πέντε νέα πρόσωπα, η καλύτερη νέα παίκτρια του περυσινού πρωταθλήματος Αλεξία Καλανταρίδου (από τον Αρη), η διαγώνια Εύη Γεροβασιλείου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός), οι κεντρικές Βίκυ Καλαϊτζάκη (ΖΑΟΝ) και Αννα Μυλωνά (ΠΟ Μουδανιών) και η Αμερικανίδα πασαδόρος Σιέρα Γουίλσον (από τον Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα). «Κριτήριο στην επιλογή των μεταγραφικών στόχων ήταν η αθλητική ικανότητα αλλά και οι χαρακτήρες», λέει ο προπονητής Γιώργος Χρυσομαλλίδης. «Η Ελπίδα έχει την παράδοση μίας δεμένης οικογένειας και είμαι ικανοποιημένος από την ενίσχυσή μας. Το γεγονός ότι τα νέα κορίτσια κατάφεραν να δεθούν αμέσως με την υπόλοιπη ομάδα, δείχνει πως κάναμε σωστές επιλογές».

Η προετοιμασία ξεκίνησε στο τέλος Αυγούστου και κύλησε χωρίς σοβαρά προβλήματα. «Η προετοιμασία ήταν σωματικά αλλά και πνευματική, δύο κομμάτια το ίδιο σημαντικά αφού το ένα συμπληρώνει το άλλο. Δουλέψαμε σκληρά για δύο περίπου μήνες και δώσαμε αρκετά φιλικά παιχνίδια, ώστε η ομάδα να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμη. Υπάρχει ασφαλώς η απειρία, καθώς οι περισσότερες κοπέλες θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Α1, αλλά και ο ενθουσιασμός για το γεγονός ότι βρισκόμαστε μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της χώρας», λέει ο κ. Χρυσομαλλίδης.

Το ταξίδι της Α1 θα ξεκινήσει από τον Εύοσμο με αντίπαλο τον Αίαντα και ο Ελληνας τεχνικός γνωρίζει την σημασία του αγώνα: «Η σεζόν ξεκινά με ένα τοπικό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που απέχουν μόνο μερικά χιλιόμετρα. Εχουμε τον ίδιο στόχο με τον Αίαντα, που είναι η παραμονή στην κατηγορία και ελπίζω οι φίλαθλοι να δουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας θα έχει περισσότερο άγχος, αφού παίζει στην έδρα του, αλλά υπερτερεί σε εμπειρία αφού παίζει για δεύτερη χρονιά στην Α1 και διαχειρίστηκε ανάλογες καταστάσεις και πέρυσι. Όμως, οι πρεμιέρες κρύβουν πάντα εκπλήξεις και φυσικά τίποτε δεν θα κριθεί από το πρώτο παιχνίδι».

* Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10
ΔΑΚ Ευόσμου 18.00: Αίας - Ελπίς
ΔΑΚ Πυλαίας 17.00: Αρης - Μακεδόνες Αξιού
Ν. Φιλαδέλφεια 18.30: ΑΕΚ - Μαρκόπουλο Σαντορίνη
19.00: ΑΟ Θήρας - Ολυμπιακός

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10
Mετς 14.30: Παναθηναϊκός - Θέτις
Ηλιούπολη 17.30: ΓΣ Ηλιούπολης - Πανναξιακός