Το όνειρο της ανόδου στην Α1 Γυναικών πραγματοποίησε την Κυριακή η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας, παίρνοντας με τον πιο δραματικό τρόπο στα Τρίκαλα το τελευταίο εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ. Για να γίνει αυτό, η ομάδα μας χρειάστηκε να κατακτήσει με… αίμα τα δύο σετ που χρειαζόταν στον αγώνα με τον Ηλυσιακό και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η νίκη με 3-2, που της έδωσε την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Ο αγώνας της Κυριακής ήταν μακράν ο πιο αγχωτικός της φετινής σεζόν. Και αυτό γιατί η Ελπίδα είχε το πλεονέκτημα του να χρειάζεται δύο σετ, αλλά άρχισε το παιχνίδι πνιγμένη από το άγχος και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0. Οι αλλαγές του Γιώργου Χρυσομαλλίδη βοήθησαν την ομάδα να φτάσει στην ισοφάριση και ενώ η πίεση θα έπρεπε να μεταφερθεί στον Ηλυσιακό, επανήλθε η εικόνα του πρώτου σετ και έγινε το 1-2.

Στο τέταρτο σετ η Ελπίδα άρχισε να αυξάνει τη διαφορά από το 10-7, αλλά στη συνέχεια το 16-11 έγινε 19-19. Μια επίθεση της Δροσοπούλου και ένας άσος της Μπολέτου έκαναν το 23-20 και ένα λάθος των αντιπάλων έφερε το πρώτο σετ μπολ (24-21). Ακολούθησε μία τελευταία… απόπειρα αυτοκτονίας, αφού με δύο λάθη ο Ηλυσιακός πλησίασε στον πόντο (24-23), αλλά στην τρίτη προσπάθεια η Νώτη κράτησε την ψυχραιμία της και έστειλε την Ελπίδα στην Α1.

Τον τελευταίο πόντο ακολούθησε μια πραγματική… έκρηξη χαράς στο παρκέ και τις κερκίδες, με τον αγώνα να διακόπτεται για λίγα λεπτά, τις αθλήτριες και τον πάγκο της Ελπίδας να πανηγυρίζουν έντονα και τον Γιώργο Χρυσομαλλίδης να… λυγίζει από την ένταση των στιγμών. Και επειδή οι ανατροπές έχουν… ποτίσει το DNA αυτής της ομάδας, στο τάι μπρέικ οι αθλήτριες της Ελπίδας κατάφεραν να ανατρέψουν το 9-11 και 13-14 του Ηλυσιακού και να φτάσουν στη νίκη με πρωταγωνίστρια την Κιουτσιούκη.

Τα σετ: 15-25, 25-19, 13-25, 25-23, 16-14

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Κ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Γκοβεδάρου, Σεφεριάδου, Μ. Μπολέτου, Σουπιώνη (λ) - Τσιφλικιώτη (λ), Κομνίνο, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Βουγιουκλίδου, Δροσοπούλου, Κιουτσιούκη.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιώσης): Σωτηρίου, Δασκαλοπούλου, Λιαρούτσου, Τσέλιου, Κωνσταντίνου, Ράγκου, Πασχάλη (λ) - Χαμπηλομάτη, Βακαλοπούλου, Χανδρή.

* Η Ελπίδα συγχαίρει την Θέτιδα Βούλας και τους Μακεδόνες Αξιού για την άνοδό τους και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη σεζόν στην Α1. Επίσης, ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον Ασκληπιό Τρικάλων, συγχαίρουμε τους ανθρώπους του για την πετυχημένη διοργάνωση του Τουρνουά Ανόδου και ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Θέτις 9
2. Ελπίς 4
3. Μακεδόνες 4
4. Ηλυσιακός 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Deltasports.gr