Από τα… δύο στενά των Τρικάλων περνά ο δρόμο για τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ και η Ελπίδα Αμπελοκήπων αναχωρεί σήμερα για την θεσσαλική πόλη, όπου την περιμένει η μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν: το τουρνουά ανόδου που μπορεί να την οδηγήσει για πρώτη φορά στην Α1 Γυναικών.

Αν και αήττητη σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου της Α2 (22 νίκες σε ισάριθμους αγώνες), η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωμένη να «διαγράψει» το παρελθόν και να επαναλάβει τις σπουδαίες της εμφανίσεις στους τρεις σπουδαιότερους αγώνες της χρονιάς. Αντίπαλοί της θα είναι οι Μακεδόνες Αξιού, ο Ηλυσιακός και η Θέτις Βούλας και «έπαθλο» τρία εισιτήρια για την μεγάλη κατηγορία. Στο πλευρό της Ελπίδας θα βρίσκονται και πολλοί φίλοι της ομάδας, που θα ταξιδέψουν στα Τρίκαλα για να την ενισχύσουν, ενώ στην αποστολή θα βρίσκεται και η άτυχη της φετινής σεζόν Κατερίνα Παπάζογλου, προκειμένου να συμπαρασταθεί ψυχολογικά στις συμπαίκτριές της.

«Για όλες τις ομάδες αυτό το τουρνουά ανόδου είναι η «ώρα της αλήθειας» και θα αναμετρηθούν τέσσερις ισάξιες ομάδες. Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και πιθανόν να μην δούμε παιχνίδια με ποιότητα, αλλά σίγουρα θα προσφέρουν συγκινήσεις», δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.aselpis.gr) ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Χρυσομαλλίδης. «Στόχος για όλους και φυσικά για την Ελπίδα είναι η άνοδος και έχουμε ήδη ξεχάσει το γεγονός ότι είμαστε αήττητοι ως τώρα. Στα Τρίκαλα ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία».

Από την πλευρά της, η αρχηγός Κατερίνα Μπολέτου συμπλήρωσε: «Κατ’ αρχήν χαιρόμαστε που επιστρέφουμε στα Τρίκαλα, μια πόλη από την οποία έχουμε ευχάριστες αναμνήσεις. Στο τουρνουά ανόδου έφτασαν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας μας και μας περιμένει ένα ενδιαφέρον τριήμερο αγώνων. Το αήττητο μας δίνει καλή ψυχολογία, αλλά μας ενδιαφέρουν αυτά που πρέπει να κάνουμε τις επόμενες μέρες και όχι αυτά που κάναμε το προηγούμενο διάστημα».

Η Ελπίδα έχει ευχάριστες αναμνήσεις από τη Θεσσαλία, αφού το 2013 στα Τρίκαλα πήρε πρώτα την πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων και στη συνέχεια τον τίτλο. Ακόμη, στον Παλαμά Καρδίτσας κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων του 2015 και ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων του 2016.

Το πρόγραμμα του Τουρνουά Ανόδου:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/4
18.00 Θέτις - Ελπίς
20.00 Ηλυσιακός - Μακεδόνες

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/4
18.00 Ηλυσιακός - Θέτις
20.00 Μακεδόνες - Ελπίς

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/4
16.00 Ελπίς - Ηλυσιακός
18.00 Θέτις - Μακεδόνες


Αποψη του ΔΑΚ Τρικάλων, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες