Στο δυσκολότερο μέχρι τώρα παιχνίδι της, η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας νίκησε μέσα στο Κύμινα τους Μακεδόνες Αξιού με 3-2 και βρίσκεται πλέον «αγκαλιά» με την πρόκριση στο τουρνουά ανόδου για την Α1. Παράλληλα, διατήρησε για 18ο αγώνα το αήττητό της στην Α2 και πέτυχε την πέμπτη της φετινή ανατροπή από 0-2!

Η αλήθεια είναι ότι η Ελπίδα έμπλεξε μόνη της σε περιπέτειες, αν και ξεκίνησε… φουριόζα και προηγήθηκε με 20-14 στο πρώτο σετ. Οι αντίπαλες, μην έχοντας άλλες λύσεις, ρίσκαραν από τη γραμμή του σέρβις και δημιούργησαν ρήγματα στην υποδοχή των «πρασίνων», με αποτέλεσμα το σετ να γυρίσει και να το κερδίσουν με 30-28, καθώς η Ελπίδα έχασε δύο σέρβις στα σετ μπολ του 24ου και 25ου πόντου. Με τον ενθουσιασμό από την ανατροπή και τη βοήθεια των οπαδών τους, που γέμισαν ασφυκτικά το γυμναστήριο των Κυμίνων, οι Μακεδόνες έκαναν το 2-0, καθώς η Ελπίδα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Το αήττητο φάνηκε να κινδυνεύει άμεσα όταν οι γηπεδούχες προηγήθηκαν 20-17 στο τρίτο σετ, αλλά η είσοδος των Καραμούτσα και Βουγιουκλίδου βοήθησε την ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Μετά την εύκολη ισοφάριση, το τάι μπρέικ ήταν αμφίρροπο, αλλά στο 12-12 η Ελπίδα σημείωσε τρεις συνεχόμενους πόντους και πανηγύρισε τη νίκη με τους δικούς της φίλους. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η πρώτη συμμετοχή στην Α2 για την 15χρονη Ιωάννα Σουπιώνη, που μάλιστα αγωνίστηκε δίπλα στην αδελφή της Ελένη.

Τα σετ: 30-28, 25-21, 25-27, 20-25, 12-15

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Κόλλια, Πολυνοπούλου, Χαραβελούλη, Δραγουμάνου, Γιαννούλη, Καραφουλλίδου, Μυρίδου -λ / Τζαγκαράκη, Κότσιου, Παπαδοπούλου, Καλτσώνη, Σπανού.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Σεφεριάδου, Γκοβεδάρου, Νώτη, Ελ. Σουπιώνη (λ) - Κομνίνο, Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Βουγιουκλίδου, Ι. Σουπιώνη.

* Ο επόμενος αγώνας με την ΕΑ Λάρισας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 3 Απριλίου, ωστόσο μπορεί να αναβληθεί εάν αθλήτριες της θεσσαλικής ομάδας έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Νεανίδων.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΣ Ελπίς & Deltasports.gr