Μια ανάσα από το θαύμα της πρόκρισης στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος έφτασε η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας, αλλά υπέκυψε με 3-2 στην εμπειρία του ΓΣ Ηλιούπολης μετά από δραματικό αγώνα 2,5 ωρών. Το χειροκρότημα του κόσμου μετά το τέλος του προημιτελικού ήταν η καλύτερη αναγνώριση της προσπάθειας των αθλητριών, οι οποίες κατέθεσαν την ψυχή τους στο γήπεδο και έδωσαν μάχη με μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Ηταν ένα "ευχαριστώ" από όλη την οικογένεια της Ελπίδας για το υπέροχο φετινό ταξίδι, που ξεκίνησε ένα κρύο βράδυ στα Πεύκα, συνεχίστηκε στο Ωραιόκαστρο, την Καλαμαριά και την ΧΑΝΘ και ολοκληρώθηκε απόψε στους Αμπελόκηπους.

Η Ηλιούπολη ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και πήρε εύκολα το πρώτο σετ, καθώς το άγχος ήταν εμφανές στα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη. Τα λάθη και τα χαμένα σέρβις συνεχίστηκαν και στο δεύτερο σετ, αν και εδώ η Ελπίδα το πάλεψε περισσότερο, αλλά από το τρίτο σετ η εικόνα άλλαξε και ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά. Η Ελπίδα πήρε τα ηνία και το προβάδισμα στο σκορ, απέτρεψε τρία ματς μπολ της Ηλιούπολης και αφού τα χαμένα σέρβις της στοίχισαν τρία σετ μπολ, η… μπίλια σταμάτησε στο εντυπωσιακό 31-29. Η μείωση του σκορ έδωσε αυτοπεποίθηση στις αθλήτριες της Ελπίδας, που με όπλο το μπλοκ κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Στο τάι μπρέικ η αθηναϊκή ομάδα φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι όταν προηγήθηκε με 11-5, ωστόσο τα καλά σέρβις της Δροσοπούλου, το μπλοκ και η αποτελεσματικότητα στην κόντρα επίθεση έφεραν το 11-10. Η Ελπίδα όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και ο αγώνας τελείωσε με την πρώτη ήττα της σεζόν.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ηλιούπολη, αλλά κυρίως θέλω να συγχαρώ τη δική μου ομάδα για την τρομερή πορεία που έκανε φέτος στο θεσμό. Ξεκινήσαμε με άγχος και κάναμε πολλά λάθη, ωστόσο μετά το 0-2 καταφέραμε να βρούμε την αυτοκυριαρχία μας. Παλέψαμε στο τάι μπρέικ, αλλά στο τέλος έπαιξε ρόλο η εμπειρία και η ποιότητα της Ηλιούπολης. Χρόνος δεν υπάρχει, καθώς σε δύο μέρες μας περιμένει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και πρέπει να ανασυνταχθούμε. Όμως, οι εμφανίσεις του Κυπέλλου μας δίνουν αυτοπεποίθηση και θα πάμε στη Λάρισα με ανεβασμένο ηθικό», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

Τα σετ: 20-25, 16-25, 31-29, 25-23, 11-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Γκοβεδάρου, Καλαντάτζε, Σεφεριάδου, Σουπιώνη (λ) - Δάκου (λ), Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Βουγιουκλίδου, Δροσοπούλου, Κομνίνο, Κιουτσιούκη.

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Λυκογιάννη): Μπανίκα, Μαρκοπούλου, Γκλιγκόροβιοτς, Βούκοβιτς, Μαλουσάρη, Γιοβάνη, Αργυροπούλου (λ) - Βέλιου, Ευθμιοπούλου, Καπέλου.

(Φωτογραφίες deltasports.gr & ΑΣ Ελπίς)