Ελπίς- Αίας 3-2 (10-25, 25-14, 25-22, 21-25, 15-13)

Πρωταθλήτρια και στις παγκορασίδες η Ελπίδα που φέτος τα πήρε όλα στη Θεσσαλονίκη (παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες) και έτσι έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της ΕΠΕΣΘ που σηκώνει σε μια χρονιά και τους τρείς αναπτυξιακούς τίτλους, ενώ έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά τρείς συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ. Τα ρεκόρ δεν έχουν σταματημό και η ομάδα μας έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία. Τεράστια προσπάθεια από τα κορίτσια του Γιώργου Τεμελούδη που κατόρθωσαν να σταθούν όρθιες και με μεγάλες ανατροπές να υπερασπιστούν τον τίτλο, δείχνοντας πως άλλη μια φουρνιά ικανότατων αθλητριών έρχεται για να συνεχίσει την όμορφη ιστορία της Ελπίδας.

Στα αγωνιστικά ήταν ένας συγκλονιστικός τελικός σε ένα γεμάτο γήπεδο με 1.500 θεατές που υποστήριξαν τις ομάδες με τον καλύτερο τρόπο. Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά σε μια φάση. Ήταν το 14-13 υπέρ της Ελπίδας στο τάι μπρέικ με τον Αίαντα να έχει σερβίς και τα κορίτσια να ολοκληρώνουν σε δεύτερη προσπάθεια τον θρίαμβο, με μπλοκ άουτ. Η ομάδα μας μάλιστα κατάφερε να επιστρέψει στο τάι μπρέικ στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς το 10-25 της ομάδας του Ευόσμου στο πρώτο σετ ήταν επιβλητικό. Παρ’ όλα αυτά η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε και στο δεύτερο σετ η Ελπίδα ισοφάρισε 25-14 και ανέστρεψε το κλίμα. Μάλιστα προηγήθηκε σε ένα συγκλονιστικό τρίτο σετ 25-22 και εκεί φάνηκε ότι το παιχνίδι είναι δικό της. Η γηπεδούχος όμως, ουσιαστικά, ομάδα του Αίαντα πάλεψε μέχρι τέλους και ισοφάρισε 2-2 για να λυθούν οι διαφορές στο τάι μπρέικ, σε ένα χιτσκοκικό φινάλε.

Η Ελπίδα τα κατάφερε, πήρε άλλη μια πρωτιά και έγραψε ιστορία σε μια ονειρεμένη φετινή αγωνιστική περίοδο όπου οι κόποι των ανθρώπων που ¨τρέχουν¨ το σύλλογο έχουν δικαιωθεί στο έπακρο, καθώς πέρα από την παραγωγή καλών αθλητριών, αθλητών και χαρακτήρων, έρχονται οι πρωτιές η μια πίσω από την άλλη. Φυσικά οι φετινές επιτυχίες είναι το αποκορύφωμα των προσπαθειών που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια με σωστή και οργανωμένη δουλειά, υπομονή και επιμονή. Τρίτη συνεχόμενη φορά λοιπόν, με την Ελπίδα στην κορυφή των παγκορασίδων της ΕΠΕΣΘ και πλέον όλα τα βλέματα θα στραφούν στο πανελλήνιο κορασίδων, εκεί που η πρόκληση για άλλον έναν πανελλήνιο τίτλο είναι μεγάλη.

 


Ελπίς (Τεμελούδης): Σκεφαλέ, Καλομοίρη, Κοκαβέση, Ντουντούδη, Σουπιώνη, Ταϊτζόγλου, Ευγενίδου, Γούση, Μήτσκου, Ιασωνίδου

 

Αίας (Αναστασιάδης): Π. Καραγιάννη, Μακρή, Ρουμελιώτη, Ξανθοπούλου, Σ. Καραγιάννη, Καλαγασίδου, Πεγκλίδη, Τοπούρτη, Κανταρτζή, Δριντσούδη, Μπράγου